Шмигаль розповів, чи скасують в жовтні місцеві вибори через коронавірус

0
-3
Шмигаль розповів, чи скасують в жовтні місцеві вибори через коронавірус
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що зараз немає підстав говорити, що місцеві вибори в Україні не відбудуться восени.

"Ми сьогодні не бачимо причин і можливостей для перенесення місцевих виборів. Я наполягаю на тому, що вони будуть", – сказав прем'єр в інтерв'ю телеканалу "Перший західний", передає УНІАН.

З іншого боку, продовжив він, епідемічна ситуація в усьому світі непрогнозована, не можна виключати жодних сценаріїв.

"Ймовірність, що в нашому житті будуть зміни, в тому числі пов'язані з виборами, існує. Жоден уряд у світі на сьогодні не прогнозує довше, ніж на 100 днів. Але сьогодні ми повноцінно готуємося до виборів, кошти виділені, з Центральною виборчою комісією ми постійно працюємо", – сказав він.

Раніше прем'єр заявив, що в разі нової хвилі коронавірусу восени та введення карантинних обмежень місцеві вибори в Україні будуть відкладені.

Місцеві вибори в Україні повинні відбутися 25 жовтня. Рішення про проведення виборів Верховна Рада має ухвалити не пізніше, ніж за 90 днів до дня голосування.

Виборчий процес розпочинається за 50 днів до виборів. За даними Центральної виборчої комісії, на проведення виборів необхідно 2,252 млрд грн, тоді як в бюджеті на виборчий процес заплановано 1 млрд грн.

ЦВК закликала уряд і парламент передбачити додаткове фінансування у розмірі 1,252 млрд грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні