--> Яка середня зарплата на Волині і кому платили найбільше у травні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Яка середня зарплата на Волині і кому платили найбільше у травні

0
3
Яка середня зарплата на Волині і кому платили найбільше у травні
Середня номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій області (з кількістю працюючих 10 осіб і більше) у травні становила 8091 грн (в Україні – 10542 грн), що в 1,7 раза вище мінімального її рівня, передбаченого законодавством (4723 грн). Порівняно з квітнем 2020 р. розмір заробітної плати збільшився на 4,3%, а проти травня 2019 – зменшився на 4,7%.

Про це інформує Головне управління статистики у Волинській області.

Найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих у виробництві машин і устатковання, не віднесених до інших угруповань, сферах фінансової та страхової діяльності, державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування, у виробництві паперу та паперових виробів, постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, де заробітна плата перевищила середньообласний показник в 1,7–1,4 раза.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати впродовж травня збільшилась на 23,8% і на 1 червня 2020 р. становила 36,7 млн. грн, що дорівнює 2,8% фонду оплати праці, нарахованого за травень. Вчасно не отримали заробітну плату 3,8 тис. волинян, зайнятих в економічно активних підприємствах області, кожному з них не виплачено в середньому по 8931 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні