--> Волинське село зазнімкували з висоти. ФОТО. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинське село зазнімкували з висоти. ФОТО. ВІДЕО

0
12
Волинське село зазнімкували з висоти. ФОТО. ВІДЕО
Журналісти інтернет-видання «БУГ» зняли село Бужанка Іваничівського району з висоти пташиного польоту, щоб показати мальовничі краєвиди, які розгортаються над цією місциною влітку.

Фото та відео оприлюднили на саті інтернет-видання "Буг".

Цікаво, що в писемних документах населений пункт вперше згадується 6 лютого (14 лютого за новим стилем) 1401 року. До 1921 року на мапах село писалось як Божанка. В період між 1921-1931 роками, з невідомих причин, польські картографи почали позначати село як Бужанка.

22 грудня 2016 року село Бужанка через об’єднання увійшло до Поромівської сільської громади Волинської області. Натомість було утворено Бужанківський старостинський округ при Поромівській сільській громаді. Населення села станом на 1 січня 2017 року становить 665 людей.

На відео показали православну Свято-Михайлівську церкву, збудовану 1991-го року на місці старого храму, який згорів у 1957-му році, Будинок культури, бібліотеку і школу, а також будинки місцевих жителів, які потопають у квітах і зелені.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні