--> На Буковині 17-річного хакера підозрюють у продажі особистих даних іноземців | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Буковині 17-річного хакера підозрюють у продажі особистих даних іноземців

0
-4
На Буковині 17-річного хакера підозрюють у продажі особистих даних іноземців
Поліція повідомила про підозру 17-річному хакеру з Буковини, який заволодівав конфіденційною інформацією мільйонів інтернет-користувачів, а потім продавав її на форумі та через месенджер.

Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.

“Слідчі Шевченківського відділення поліції спільно з працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Чернівецькій області ДКП НПУ та Чернівецькою місцевою прокуратурою викрили злочинні дії 17-річного чернівчанина. Правоохоронці з’ясували, що підліток здійснював несанкціоноване втручання в автоматизовані системи міжнародних компаній, що займаються електронною комерцією. Використовуючи шкідливе програмне забезпечення, хлопець заволодів конфіденційною інформацією інтернет-користувачів, яку потім продавав на хакерському форумі та через один із месенджерів”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співробітники поліції здійснили вдома у порушника санкціонований обшук і вилучили комп’ютерну техніку, смартфони та накопичувачі інформації.

“Результати судової комп’ютерно-технічної експертизи підтвердили факти несанкціонованого втручання в автоматизовані системи та виявили більше 300 тисяч текстових файлів які містять персональні дані декількох мільйонів інтернет-користувачів з усього світу”, - розповіли в поліції.

Повідомляється, що слідчі Шевченківського відділення поліції повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочинів, передбачених частинами 1 та 2 статті 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України. За такі протиправні дії підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі.

Слідчі скерували обвинувальний акт до Шевченківського районного суду міста Чернівці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні