У Тихому океані виявили гігантські одноклітинні організми

0
-9
У Тихому океані виявили гігантські одноклітинні організми
Відразу чотири нових види гігантських одноклітинних ксенофіофорів (найпростіших, які належать до групи форамінер) були виявлені в глибоких водах Тихого океану.

Істот, які відносяться до двох нових родів, виявили на підводній рівнині на глибині близько 5000 м в зоні Кларіон-Кліппертон недалеко від Гавайських островів і Каліфорнії.

Види були описані на основі генетичних даних зі зразків, зібраних на дистанційно керованому транспортному засобі Університету Гавайських островів Lu’ukai в експедиції в західну зону Кларион-Кліппертон. Морське дно в цій області більше трьох миль в глибину.

«Ми були раді знайти цих прекрасних нових ксенофіофорів. Здалося доречним назвати один з них Моана, це гавайське слово, воно означає океан», — сказав префессор Ендрю Гудей, провідний автор нового дослідження.

Moanammina semicircularis sp. nov. — новий вид нового роду, має стеблевидну, віялоподібну оболонку, близько 7,6 см у висоту і 9 см в ширину. Це гігантські розміри для одноклітинних істот.

Оболонки двох інших нових видів, Abyssalia foliformis sp. nov. і Abyssalia sphaerica sp. nov., нагадують плоский лист і майже ідеальну сферу відповідно. Четвертий новий вид Psammina tenuis sp. nov. має тонку, пластинчасту форму. Ці чотири нових види і два нових роди збільшили кількість описаних ксенофіофорів до 17.

«Кількість і розмаїтість цих гігантських одноклітинних організмів воістину дивна!» — сказав океанограф Крейг Сміт зі Школи наук про Землю і океані (SOEST) Університету Маноа, співавтор і головний науковий співробітник експедиції на судні RV Kilo Moana, в ході якої були виявлені ксенофіофори.

«Ми бачимо їх всюди на морському дні в різних формах і розмірах. Вони, без сумніву, є дуже важливими членами біологічних спільнот. Серед іншого, вони — потенційні джерела їжі для інших організмів. Нам потрібно дізнатися більше про екологію цих дивних найпростіших», — додав учений.

Раніше НВ писав, що студентка з Університету Канзасу Рейчел Сміт, бакалавр в області екології, в своєму дослідженні описала 18 нових видів водних жуків з Південної Америки.

Йдеться про жуків роду Chasmogenus, які поширені головним чином в Венесуелі, Сурінамі і Гвіані.

«Середній розмір цих жуків, я б сказала, приблизно дорівнює розміру великої літери О 12 шрифту. Вони проводять більшу частину свого життя в лісових струмках і басейнах. Вони водні, тому всі вони чудові плавці - і вони можуть літати», — сказала Сміт про свою колекцію нових видів.

Щоб ідентифікувати новий вид, Сміт порівнювала дані ДНК водних жуків з декількома зовнішніми морфологічними відмінностями, які можна було спостерігати. Але цього було недостатньо: велика частина роботи Сміт також була заснована на розтині цих крихітних зразків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні