--> В Україні значно подешевшала молода картопля | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні значно подешевшала молода картопля

0
9
В Україні значно подешевшала молода картопля
На оптових ринках України через істотне зростання пропозиції картоплі нового врожаю, вона суттєво здешевшала.

Про це повідомляє EastFruit, пише "ТСН".

Зазначається, що у південних регіонах України виробники погоджувалися продати великі партії картоплі за ціною 7-8 грн/кг. Для порівняння, ще у п'ятницю, 26 червня, середня оптова ціна на картоплю стандартної якості в Україні становила близько 11 грн/кг, а дрібнооптова - 12-13 грн/кг.

Аналітики EastFruit також нагадують, що в сезоні 2019/20 років Україна стала одним з найбільших імпортерів картоплі, а ціни на нього весь сезон трималися на дуже високому рівні. Основна частина імпортної картоплі в Україну надходила з Росії. Також активно здійснювався імпорт картоплі з Білорусі. З огляду на високий рівень цін в попередньому сезоні, а також невизначеність у зв'язку з коронавірусною і економічною кризою, багато фермерів і власники присадибних ділянок вирішили розширити площі під картоплею в 2020 році.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні