Як у Луцькому батальйоні приймали призовників з Рівненщини. ФОТО

0
6
Як у Луцькому батальйоні приймали призовників з Рівненщини. ФОТО
У червні з півторамісячним запізненням розпочався призов до Національної гвардії України, який був перенесений у зв’язку з карантином.

Сьогодні до військової частини 1141 приєдналися перші цього року 10 молодих гвардійців призову І-2020. Усі вони прибули з Рівненщини.

Про це повідомили на сторінці військової частини 1114 Національної гвардії України у місті Луцьку у фейсбуці.

Десятеро юнаків з Рівненської області півтора року служитимуть у луцькій частині.

До прибуття призовників підготувалися заздалегідь. Все чітко за планом: спочатку знайомство, розміщення, обід. Потому кожен проходить ретельний медогляд, отримує форму і нову «військову стрижку». За кілька годин, проведених у частині, у хлопців уже вимальовується перше враження про армію.

«Це у розмовах і в анекдотах армія виглядає як страшний сон. Насправді ж все зовсім не так. Умови для проходження служби тут комфортні. Годують у частині смачно (в обід із запропонованих страв я обрав гороховий суп, вівсяну кашу з тушкованим м’ясом і салат). Форму видали по розміру. Приміщення світлі, просторі, скрізь зроблений сучасний ремонт. Вважаю, що кожен справжній чоловік має відслужити. Саме тому і я тут», Петро Волинський.

Кілька днів молоді гвардійці адаптовуватимуться до нових умов життя. Потому вирушать на 6-тижневий навчальний збір.

«Цього року так званий «курс молодого бійця» відбудеться на базі військової частини 4114 на Львівщині. Там усі хлопці призову І-2020 пройдуть базовий рівень підготовки військовослужбовців. Під час навчання, яке тісно поєднує у собі теорію та практику, призовники будуть опановувати ази військової справи: вогневу, гуманітарну, тактичну підготовку, військову топографію, інженерію та положення Стройового статуту ЗСУ», - розповів начальник навчального збору капітан Дмитро Романюк.

Загалом до кінця липня, доки триватиме призов, у Луцькому батальйоні чекають на прибуття ще півсотні гвардійців з Волинської, Житомирської та Миколаївської областей.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні