--> 90% жінок мали аборти, – відома гінеколог про уникання теми сексу в СРСР. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

90% жінок мали аборти, – відома гінеколог про уникання теми сексу в СРСР. ВІДЕО

0
2
90% жінок мали аборти, – відома гінеколог про уникання теми сексу в СРСР. ВІДЕО
Табу на секс в інформаційному просторі Радянського Союзу мало жахливі наслідки.

Про це розповіла лікарка-гінеколог луцького медичного центру «Клініка лікаря Цюха» Іванна Цюх під час онлайн-розмови «Свідоме батьківство: як говорити з дітьми про ЦЕ?».

Захід у рамках проєкту «Школа свідомого громадянина» відбувся у вівторок, 23 червня, на платформі Zoom. Його організував Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський.



Модераторка та співкоординаторка проєкту Галина Падалко поцікавилася у спікерки, до яких наслідків призвела так звана «політика замовчування» СРСР та відсутність сексуальної освіти дітей. Адже твердження «у Радянському Союзі сексу не було» дало відбиток на цілу епоху.

«Моя особиста статистика, що в анамнезі 90% жінок, народжених або статево сформованих у СРСР, було як мінімум 1-2 аборти за плечима, про які одні шкодують, одні оплакують, а деякі абсолютно спокійно про це говорять. Для мене це жахливі наслідки оцих заборон, які не вирішували питання, а погіршували його», – розповіла гінеколог Іванна Цюх.

Спікерка вважає, що зараз суспільство живе в епоху, коли все дозволено. Та додає, що нині занадто багато шкідливої та зайвої інформації для підлітків. Натомість у радянські часи замовчуванням та забороною проблема не вирішувалася.

«Секс – він же ж був, є і буде, бо це один із базових інстинктів живих створінь. Якщо людина здорова, вона потребує продовження роду і певних задоволень. Я бачу негативні наслідки «періоду замовчування», – розказала Іванна Цюх.

Про себе гінеколог розповідає, що про секс знала майже з дитинства, адже виросла у сім'ї лікарів, тож доступ до медичної літератури у неї був постійно.

«Уже в 5 років я знала, як народжуються тварини і діти, пробувала провести кесарів розтин і прийняти пологи у кішки, яку збила машина», – поділилася лікарка історією з дитинства.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні