--> Голова баптистів Волині заперечує дані про хворих на COVІD-19 серед вірян | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Голова баптистів Волині заперечує дані про хворих на COVІD-19 серед вірян

1
4
Голова баптистів Волині заперечує дані про хворих на COVІD-19 серед вірян
У релігійній громаді на Волині заперечують спалах коронавірусу, про який розповідають в ОДА.

Про це розповів голова обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів Ярослав Троць, пише "Суспільне".

Нагадаємо, про спалах серед вірян у Ратнівському районі, напередодні на брифінгу в обласній адміністрації розповіла заступниця голови Тетяна Щербак. Зі слів чиновниці, 20-ть недужих у селі Річиця – віруючі баптисти.

"Ми контактували з пресвітером. Там дійсно є певна кількість хворих людей, але не проводилася така кількість ПЛР-тестувань, яка була озвучена – 20 осіб. По друге, якщо там є така кількість хворих, люди розповідають, що дезінфекція осель не робилася, не ставили їх на облік, не перевіряли їхніх членів сімей і родин", – каже голова обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів Ярослав Троць.

Ярослав Троць каже, що не вперше на брифінгу в обласній адміністрації озвучують неповну інформацію. З його слів, звутіючи в ОДА плутають села та кількість вірян. "Якщо брати по історії брифінгів, то одного разу був озвучений населений пункт і названа наша громада хоча її там немає. Якщо говорити по Черчинській сільській раді, там є декілька протестантських громад. Наша одна і вона нараховує не 400 людей, а близько 200", – каже голова обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів.

Пресвітер церкви євангельських християн-баптистів у селі Річиця Ратнівського району Йосип Хвищук розповів : усього в церкві майже 160 вірян. Нині в лікарні одна людина.

Зі слів Ярослава Троця, згоди у питанні спалаху в релігійній громаді шукатимуть з чиновниками ОДА.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одні вже доприховувалися , тепер ці так само роблять
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні