--> Батьки 5-річної лучанки, яка померла від пневмонії, звинувачують медиків у недбалості | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Батьки 5-річної лучанки, яка померла від пневмонії, звинувачують медиків у недбалості

1
9
Батьки 5-річної лучанки, яка померла від пневмонії, звинувачують медиків у недбалості
У Луцьку батьки 5-річної дівчинки, яка померла від пневмонії, звинувачують медиків у недбальстві.

Нагадаємо, у Луцьку 16 червня від пневмонії померла 5-річна Вікторія Смаль. У дитини підозрювали COVID-19.

Рентген та УЗД дитині зробили лише на третій день після шпиталізації, в той час як у дівчинки трималася висока температура. Лікарі ж усі звинувачення відкидають, йдеться в сюжеті "ТСН".

Тато дівчинки Сергій Смаль розповідає, що все відбувалося стрімко. В четвер ввечері після танців у Віки трохи піднялася температура, яка наступного дня зросла до 38. Інших симптомів не було і батьки до лікаря не зверталися. Але в суботу, коли градусник показав 40, родина одразу помчала до лікарні.

"Щодо легенів – ніяких симптомів не було, вони не проявлялися, ні кашлю, ні задишки нічого", – згадує пан Сергій.

Жодних хрипів не почув і черговий лікар, але попередньо діагностував у Віки пневмонію і призначив антибіотики та тест на коронавірус. Дитину лишили у лікарні і вже надвечір у неї сильно заболів живіт.

"Білок очей почав жовтішати. Нам не запропонували ні зробити рентген в суботу чи в неділю, ні УЗД", – додає батько.

Усі ці дослідження зробили лише через два дні після госпіталізації, у понеділок. На знімку було видно, що легені пошкоджені, і лікарі остаточно визначилися з діагнозом: "Двостороння пневмонія". Віку перевели до реанімації та підключили до апарату штучної вентиляції легенів, але марно: наступного дня дівчинка померла.

"Ніде в неї не було ослабленого дихання, нічого. Ми всі вражені. Все так стрімко відбувалося, якось атипово так", – пояснює завідувачка відділення Волинської обласної інфекційної лікарні Ірина Капустіна. За словами медиків, рентген дівчинці не зробили саме через відсутність симптомів.

Батьки ж впевнені, що лікарі зволікали, бо Віку госпіталізували на вихідні, коли персоналу майже немає. Тому саме медиків вони звинувачують у своєму горі.

Те, що коронавірус у Віки не знайшли, було відомо вже у день її смерті. Однак батьки про це дізналися лише після похорону. Тож доньку ховали у поліетиленовому пакеті та в закритій труні. В лікарні ж пояснюють, що про негативний тест дізналися одночасно з батьками, коли передзвонили до лабораторного центру за результатами. За фактом смерті обіцяють провести розслідування.

"Це треба ще розбиратися. В нас ще буде власне розбір в професійному колі і будемо оцінювати цю ситуацію", – запевняє медична директорка Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба.

Натомість рідні дівчинки збираються до поліції. Хочуть добитися правди, аби уберегти інших батьків від такого горя. Віка була їхьою єдиною дитиною.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
При поступленні ставлять діагноз пневмонія і НЕ РОБЛЯТЬ два дні рентнет !!! Це за яким протоколом такий алгоритм ???
була б дитина жива я би ще в суботу почали лікувати не хірургію, якої там і близько не було, а пульмонологію... і це обласна лікарня !!!
Хтось має точно піти з посади через неналежну організацію обстеження ургентних хворих !!! бо бачите їм взападло було викликати чергового лікаря-рентгенолога
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні