«Маховик вже розкручений, не можна гальмувати», – Алла Корнейко про підготовку до ЗНО

0
1
«Маховик вже розкручений, не можна гальмувати», – Алла Корнейко про підготовку до ЗНО
Готуючись до проведення ЗНО-2020, вже встигли закупили чимало засобів захисту, дезінфекції та іншого.

Здійснена потужна робота тими людьми, які організовують його незалежне та об'єктивне проведення. Про це розповіла завідувач центру ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту ППО Алла Корнейко.

Про це вона повідомила на круглому столі на тему «ЗНО 2020. Виклики та нововведення», який відбувся 19 червня.

Його організував Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський.

«До навчальних закладів здійснена прив’язка працівників. Вже навіть передбачено, скільки треба дезінфекторів, масок на кожен пункт тестування. Маховик вже розкручений, не можна гальмувати», – розповіла Алла Корнейко.

За її словами, у попередні роки організатори та адміністратори вже восени знали дати, коли мають відбутися ЗНО з різних предметів, до того ж це ще й давало можливість в нормальному плановому порядку готуватися дітям, закладам освіти, адміністраторам.

«ЗНО організовується впродовж багатьох місяців. Щоб почати процедуру підготовки до ЗНО 2020 року, ми починали перші нормативні документи, перші дії починали робити у вересні 2019 року», – розповіла Алла Корнейко.

«А в цьому році (сьогодні у нас вже 19 червня) лишилося 6 днів до планової дати першого ЗНО, а ми до сьогодні не можемо на 100% сказати, що воно відбудеться», – озвучила завідувач центру ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту ППО.

До того ж, вона додала, що скасування пробного тестування було непродуманою дією.

«Тому, що рішення скасувати пробне в тому форматі, в якому мало би бути, було прийняте геть пізно ввечері в п’ятницю без узгодження з безпосередніми організаторами, адміністраторами. Якби їх запитали, то чітко було б сказано: «Не можна цього робити». Маса людей були задіяні в організації пробного. Що вже говорити, що на організацію основної сесії задіяно ще більше учасників», – підсумувала Алла Корнейко.

Зазначимо, на круглому столі були присутні співзасновник Громадянського Руху Михайло Наход, депутатка Луцької міської ради Алла Надточій, Оксана Ляшенко – доктор економічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи Луцького НТУ та Тетяна Пастрик – в.о. директора комунального закладу вищої освіти Волинський медичний інститут Волинської обласної ради, Андрій Лучик – головний редактор ІА «Конкурент».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні