Судили волинянку, яка не захотіла лікувати обпечену вогнем 6-річну дитину

1
5
Судили волинянку, яка не захотіла лікувати обпечену вогнем 6-річну дитину
У Ратнівському районі Волині матір чотирьох дітей через пиятику залишила їх без нагляду. Через це її 6-річна дочка під час пустощів з вогнем отримала опіки. Замість того, щоб лікувати дитину, мати-п’яниця забрала її з лікарні. Жінку засудили на 1 рік (умовно).

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду Волинської області, повідомляє ІА «Волинські новини».

Під час суду встановили, що матір чотирьох дітей не виконує обов'язки по догляду за ними. Вона зловживає спиртними напоями, недбало ставиться до виконання своїх батьківських обов’язків, зокрема неодноразово залишала їх без нагляду на тривалий час. З 10 грудня 2019 року діти перебувають на обліку в службі у справах дітей Ратнівської районної державної адміністрації, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Так, 8 квітня минулого року жінка, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вкотре залишила дітей без нагляду. Внаслідок цього її дочка 2013 року народження під час пустощів з вогнем разом з братом 2012 року народження отримала опіки і була доставлена до КНП «Ратнівська ЦРЛ».

Після надання першої медичної допомоги та огляду дитини лікарем мати відмовилася від госпіталізації дитини та самовільно залишила приймальне відділення лікарні, не бажаючи лікувати дочку, чим створила загрозу життю і здоров'ю дитини.

Лише після повторного втручання служби у справах дітей дитину було знову поміщено у вказаний лікувальний заклад для продовження лікування. Однак мати категорично відмовилась від подальшої консультації та лікування дочки в опіковому центрі Луцької міської клінічної лікарні, чим злісно не виконувала свої обов`язки по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки, які відобразились на здоров'ї та психіці дитини.

Між прокурором та горе-матір’ю буда укладена угода про визнання винуватості.

Суд затвердив угоду та призначив їй покарання у виді двох років позбавлення волі, змінивши його на умовне на один рік.

Фото ілюстративне
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А може питання не в тому що не захотіла, а фінансово не змогла?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні