В Україні будуть нові правила користування мобільним зв'язком: що зміниться

1
4
В Україні будуть нові правила користування мобільним зв'язком: що зміниться
В Україні підготували нові правила користування мобільним зв'язком, і тепер операторів і абонентів чекають низка нововведень.

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №3014 "Про електронні комунікації", який регулює відносини на ринку між державою, постачальниками та користувачами послуг, пише УНІАН.

Документ визначає правову основу діяльності у сферах електронних комунікацій і радіочастотного спектра, а також встановлює повноваження держави щодо управління та регулювання діяльності у сфері електронних комунікацій, а також права, обов'язки та засади відповідальності фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у даній діяльності або користуються електронними комунікаційними послугами.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що реалізація законопроекту передбачає збільшення видатків з державного бюджету, пов'язаних із здійсненням радіочастотного моніторингу.

Що зміниться для абонентів

- Абонент більше не отримуватиме тих повідомлень, на які не підписався.

- За розсилку СМС спаму встановлюється штраф від 1 700 до 8 500 гривень заявлена оператором швидкість не буде відрізнятися від реальної;

- спрощення процедури захисту прав абонента. При неправомірне списання коштів з рахунку питання можна вирішувати, звернувшись до регулятора з електронною скаргою;

- збільшення штрафів за порушення прав абонентів. Суми тепер становитимуть від 17 тисяч до 85 тисяч гривень за кожен факт порушення.

Які нововведення чекають мобільних операторів

- з'явиться шерінг частот, і тепер оператори зможуть використовувати однакові частоти та розподіляти їх між собою;

- технологічна нейтральність і право самостійно вибирати, яке покоління зв'язку використовувати на своїх частотах;

- різні мобільні оператори зможуть передавати зайві частоти одне одному, а не регулятору, як раніше;

- геолокації користувачів і географічний огляд мереж оператор повинен буде передавати державі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Геолокації користувачів передавати державі. Це вже повальний котроль, а якщо користувач не бажає такого контролю то це вже порушення " приватності"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні