ВООЗ назвала групи людей, які повинні отримати перші дози вакцини від COVID-19

0
1
ВООЗ назвала групи людей, які повинні отримати перші дози вакцини від COVID-19
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) попередньо визначила три групи населення, які отримають вакцину від коронавірусної хвороби COVID-19 у першу чергу.

Про це повідомляє The New York Times.

Як зазначається, наразі у ВООЗ розробляють рекомендації щодо категорій населення, які повинні отримати перші щеплення проти коронавірусу. Однак, попередньо визначено, що така вакцина буде віддаватися трьом категоріям пацієнтів.

За словами головного вченого ВООЗ Сум’ї Свамінатан, першими в чергу на вакцину повинні бути такі категорії:

люди, які працюють на передовій у боротьбі з коронавірусом, наприклад, медики або поліція;

люди з категорії особливо вразливих пацієнтів, в тому числі літні або з супутніми захворюваннями;

люди, які працюють або живуть у місцях з високим ступенем передачі вірусу (в’язниці або будинки для людей похилого віку).

Також ВООЗ висловила надію, що до кінця 2020 року в світі з’явиться декілька сотень мільйонів доз протикоронавірусної вакцини, а через рік кількість препарату збільшиться до двох мільярдів доз.

“Я сподіваюся, я налаштована оптимістично. Але розробка вакцин – це складна справа, вона пов’язане з великою невизначеністю. Добре, що у нас багато вакцин і платформ для їх розробки, тому, навіть якщо перша або друга зазнають невдачі, ми не повинні втрачати надію, ми не повинні здаватися”, – заявила Свамінатан.

До слова, наразі у світі налічується приблизно 10 потенційних вакцин, які проходять випробування на людях. Низка держав світу вже почали укладати угоди з фармацевтичними компаніями, щоб замовити дози, ще до того, як вакцина отримає дозвіл на використання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні