У Карпатах масово зацвіла рідкісна анемона

0
4
У Карпатах масово зацвіла рідкісна анемона
У Карпатах масово зацвіла анемона нарцисоквітна. Вид занесений до Червоної книги України.

Про це повідомив у Facebook начальник Явірницького пошуково-рятувального відділення управління ДСНС в області Василь Фіцак.

«Гриняви. Цвіте анемона нарцисоквітна. Вид занесений до ЧКУ. Вперше вдалось бачити масове цвітіння. Краса неймовірна», - зазначив Василь Фіцак.

Анемона гайова, конопелька гайова анемо́на дібро́вна — вид квіткових рослин родини жовтецеві. В Україні росте у Карпатах і на Поліссі, зрідка в Лісостепу. Занесена до офіційних переліків регіонально рідкісних рослин Дніпропетровської, Луганської, Сумської і Чернігівської областей.

Квітки анемони закриваються на ніч і перед дощем — це засіб для захисту пилку від вологи. Розмножується кореневищами і насінням. Цвітіння настає тільки на 10—12 рік після висівання насіння. Якщо навесні кореневище залишається без наземної частини, рослина гине. Ось чому не слід зривати її на букети.

Гриня́вські гори (інші назви — Гриня́ви, Гринявський хребет) — гірський масив в Українських Карпатах, на півдні Івано-Франківської області, у межиріччі Чорного та Білого Черемошу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні