Федеральна влада США відновлює смертну кару

0
7
Федеральна влада США відновлює смертну кару
Федеральна влада США відновлює смертну кару. Генпрокурор США Вільям Бар розпорядився привести у виконання 4 смертні вироки.

Про це повідомляє 112.ua з посиланням на сайт Мін'юсту США.

«Чотири вбивці пройшли через повний судовий розгляд згідно з нашою конституцією і законами. Ми зобов'язані жертвам цих жахливих злочинів та їхнім сім'ям привести у виконання вирок, винесений нашою системою правосуддя», − заявив Бар.

Як уточнили в Мін'юсті США, йдеться про чотирьох злочинців, засуджених до смерті за вбивство дітей. Двох з них визнали винними у зґвалтуванні неповнолітніх.

Страти засуджених заплановано на 13, 15 і 17 липня, а також 28 серпня цього року.

Нагадємо, що востаннє федеральна влада США приводила у виконання смертний вирок у 2003 році. Із того часу діяв неофіційний мораторій через те, що не було узгоджено правила застосування смертельних ін'єкцій.

До того ж останніми роками вища міра покарання застосовувалася на рівні влади штатів. 6 грудня 2019 року Верховний суд США заблокував спроби уряду країни повернути смертну кару на федеральному рівні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні