У МОЗ не пов'язують зростання кількості хворих на COVID-19 зі збільшенням тестувань

0
-2
У МОЗ не пов'язують зростання кількості хворих на COVID-19 зі збільшенням тестувань
МОЗ пов’язує зростання добової кількості нових випадків COVID-19 з порушенням громадянами протиепідемічних вимог, а не зі збільшенням кількості тестувань.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на щоденному брифінгу, пише «Українська Правда».

«Близько 10 тисяч тестувань методом ПЛР ми вже робимо близько двох тижнів. Значне зростання кількості підтверджених випадків COVID-19 в нас почалося відбуватися минулого тижня, коли ми стійко перейшли поріг – своєрідні антирекорди почали ставити: більше 600, і 753 було випадки», – каже Степанов.

Степанов зазначив, що зростає і кількість звернень до лікарів, і кількість госпіталізованих.

«Ми пов’язуємо це, в тому числі, з тим, що всі ми переплутали пом’якшення карантинних заходів з повним скасуванням обмежень. Повністю нехтуємо рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я: дотримання соціальної дистанції, користування антисептиками, користування масками. Це перше.

По-друге, ми бачимо певні спалахи в окремих населених пунктах – у тому числі, вони пов’язані з проведенням тих чи інших свят, знову ж таки, з недотриманням карантинних обмежень.

Ми вважаємо, що одним із основних критеріїв того, щоб знизити ризик інфікування і зменшити кількість захворювань, є дотримання рекомендацій МОЗу», – заявив очільник МОЗ.

Найвищі показники захворюваності у Львівській, Рівненській, Волинській і Харківській областях, додав він.

Нагадаємо, станом на ранок 16 червня на Волині за минулу добу зафіксували 61 новий випадок COVID-19. В Україні – 666 нових інфікованих.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні