Чому в ставку луцького парку дохне риба і зникає вода. ФОТО

0
3
Чому в ставку луцького парку дохне риба і зникає вода. ФОТО
Мешканці вулиць Ветеранів та проспекту Відродження скаржаться на неприємний запах від штучної водойми у Парку ім.900-річчя міста Луцька та різке зниження води.

Також фіксували окремі випадки загибелі риби, йдеться на сайті Луцькради.

Працівниками відділу екології було оперативно здійснено виїзд та проведено огляд водойми. За результатами огляду встановлено, що причиною різкого зниження рівня води у водоймі стало знищення вандалами 3-ох шандор, які регулюють рівень води у ставку.

Працівниками ЛСКАП “Луцькспецкомунтранс” проведено перевірку мереж зливової каналізації, яка виведена у заплаву р.Сапалаївка в районі вул. Ветеранів та пр. Відродження. Сторонніх (господарсько-фекальних стоків) у мережі не виявлено. Неприємний запах пов’язаний із випаровуванням мулу на берегах обмілілої водойми та явищем евтрифікаці (розвитку синьо-зелених бактерій), цвітінням води, надмірним розвитком водної рослинності, що веде до зниження рівня кисню у водоймі та загибелі живих організмів.

Вже до обіду працівниками КП “Парки та сквери м.Луцька” гідротехнічну споруду було відремонтовано. Рівень води у водоймі відновиться протягом найближчих днів.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні