«Вісім років на мене працювали німці», – голова РДА на Волині, яка проміняла бізнес на посаду у владі

0
1
«Вісім років на мене працювали німці», – голова РДА на Волині, яка проміняла бізнес на посаду у владі
У Луцьку стартувала серія жіночих блог-кафе.

«Жінок кличуть, коли «все пропало», – таке життєве спостереження висловила Алла Гонтар, голова Ківерцівської райдержадміністрації, на офлайн-зустрічі, організованій амбасадоркою проєкту «Голос жінки має силу – 2020» Юлією Вусенко у Луцьку.


Навесні цього року пані Алла очолила виконавчу владу рідного для неї району, в якому народилась й утвердилась як особистість: вчителька сільської школи наприкінці 90-х перетворюється в бізнесменку, створює і стає директоркою українсько-німецького ТзОВ «ЕВА».

Згадує той час: «Вісім років на мене працювали німці, а не я в Німеччині, а коли обрали сільською головою, сама собі дивувалась, що погодилась: на новій посаді за місяць заробляла стільки ж, скільки за один день в бізнесі. Бо тут справа не в грошах. Хочеш змін – змінюй світ сама. Хочемо добра Україні – змінюймо село».

А до села, на жаль, наші політики і громадські активісти не часто доходять навіть напередодні виборів, констатує заступниця голови Луцької райдержадміністрації Інна Бас. Вона вже 20 років працює в державній службі і стверджує, що в основному керують чоловіки, а виконують всю роботу – жінки.

Представниці органів самоврядування і виконавчої влади, викладачки і студентки, журналістки і бізнесвумен обговорювали питання більш активної участі жінок у політиці і у владі. Висновки очевидні: ще не «все пропало», але жінкам слід наполегливіше долучатися до управління державою на різних рівнях: від села до київських пагорбів. А коли раптом відчують ознаки сексизму («навіщо вам про той бюджет знати, у вас така гарна сукня...») – не мовчати, а оприлюднювати такі факти. І дуже швидко такі прояви припиняться.

Подібними історіями з власного досвіду поділилися на зустрічі депутатки Луцької міської ради Юлія Вусенко і Алла Надточій, які переконані, що жінкам в радах раді!

Блог-кафе «Жінкам в Раді – раді?» – перший із серії подібних волинських заходів національного проєкту, який реалізується в десяти областях України Фундацією прав людини за підтримки МЗС Німеччини.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні