Маски для обличчя мають вирішальне значення для запобігання поширенню COVID-19 – дослідження

0
-4
Маски для обличчя мають вирішальне значення для запобігання поширенню COVID-19 – дослідження
Дослідження, проведене групою дослідників на чолі з професором Техаського університету A & M, показало, що відсутність маски для обличчя різко збільшує шанси людини заразитися коронавірусом COVID-19.

Про це УНН повідомляє з посиланням на Medical Xpress.

Команда досліджувала ймовірність зараження COVID-19 і як вірус легко передається від людини до людини. З тенденцій і процедур пом'якшення наслідків пандемії в Китаї, Італії та Нью-Йорку дослідники виявили, що використання маски для обличчя зменшило кількість інфікованих більш ніж на 78 тисяч в Італії з 6 квітня по 9 травня і більш ніж на 66 тисяч в Нью-Йорку з 17 квітня по 9 травня.

"Ми робимо висновок, що носити маску для обличчя "на людях" відповідає найбільш ефективному засобу запобігання передачі від людини до людини", - зазначив один з авторів дослідження, заслужений професор в Техаському університеті A & M Рені Чжан.

"Ця недорога практика, в поєднанні з соціальним дистанціюванням і іншими заходами, є найбільш вірогідною можливістю зупинити пандемію COVID-19", - додав він.

Один зі співавторів статті, Маріо Моліна, який є професором Каліфорнійського університету в Сан-Дієго і одним з лауреатів Нобелівської премії з хімії 1995 року, зазначив, що "наше дослідження дуже чітко показує, що використання маски для обличчя корисне не тільки для запобігання попадання крапель від кашлю інфікованих на незаражених людей, але також важливо, щоб ці незаражені люди не вдихали найдрібніші атмосферні частки (аерозолі), що виділяються зараженими людьми під час розмови і можуть залишатися в повітрі десятки хвилин і долати десятки футів".

Чжан також вказав, що багато людей в Китаї роками носили маски, в основному через погану якість повітря в країні. "Так що люди там звикли до цього. Обов'язкове носіння масок для обличчя допомогло Китаю стримати спалах COVID-19", - зазначив він.

Чжан додав, що результати дослідження повинні дати чіткий сигнал людям в усьому світі - носіння маски необхідно для боротьби з вірусом.

"Наша робота передбачає, що невдача в стримуванні поширення пандемії COVID-19 в усьому світі в значній мірі пояснюється невизнаною важливістю передачі вірусу по повітрю", - сказав він.

"Соціальне дистанціювання і миття рук повинні продовжуватися, але цього недостатньо для захисту. Носіння маски для обличчя, а також дотримання правил гігієни рук та соціального дистанціювання значно знизить шанси будь-якої людини заразитися вірусом COVID-19", - підкреслив Чжан.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні