Археологи досліджують окольну стіну Луцького замку

0
7
Археологи досліджують окольну стіну Луцького замку
30 метрів окольної стіни Луцького замку розчистили археологи разом із групою студентів-істориків СНУ імені Лесі Українки.

Про це повідомляє Суспільне.Волинь.

Старовинна цегляна кладка, арки, оборонні майданчики – такі знахідки виявили на місці муру XV століття, розповідає археолог Віктор Баюк.

Допомогти у розкопках окольної стіни запросили десятьох студентів. Вони, зі слів археолога, мають досвід в подібних проектах.

До нас це ніколи ніхто не робив, не розкопував, тому дуже цікаво усвідомлювати що ми перші, цікаві знахідки тут такі – наприклад та сама арка, бойова площадка, дуже були раді, що знайшли магістраль, досліджували з чого вона, – каже складена Богдан Миткалик.

Після остаточної розчистки стін археологи разом із архітекторами та науковцями, зі слів Віктора Баюка, планують відновлювати первісний вигляд цієї частини муру. Для цього розкопки фотографують, роблять креслення стін і готують науковий звіт про знахідки.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні