На Волині у заказнику затримали рибних браконьєрів з мисиновими сітками

0
-5
На Волині у заказнику затримали рибних браконьєрів з мисиновими сітками
У період з 1 по червня державні інспектори рибоохорони зафіксували 36 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

У результаті кладено 21 протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та 10 – за ч. 4 ст. 85 КпАП (грубі порушення), інформує пресслужба рибпатруля Волині.

Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 29 од. заборонених знарядь лову.

«За даний період на порушників накладено 1071 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 7 733 грн. У порушників вилучено 10 кг водних біоресурсів та 22 од. заборонених знарядь лову», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, шостого червня рибпатрульні спільно з громадськими інспекторами викрили двох порушників, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями – двома мисиновими сітками.

Вони рибалили на озері Сірче, поблизу села Добре Камінь-Каширського району Волинської області (ландшафтний заказник «Сірче»). У сітках браконьєрів знаходилася риба: плітка – 11 екз., плоскирка – 8 екз., окунь – 2 екз., лин – 1 екз, карась сріблястий – 1 екз. Завдано шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 3 300 грн.

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи передано до суду для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя вилучено.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні