--> Ковель до другого етапу виходу з карантину не готовий, – міський голова | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ковель до другого етапу виходу з карантину не готовий, – міський голова

0
5
Ковель до другого етапу виходу з карантину не готовий, – міський голова
Враховуючи рівень захворюваності на COVID-19 серед мешканців міста, послаблювати карантинні обмеження у Ковелі не можна.

Про це йшлося на засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС, яке провів міський голова Олег Кіндер, пише ПроКовель.

За інформацією завідувачки міськрайонним відділом ДУ “Волинський ОЛЦМ України” Людмили Маляр, загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення перевищує норму у понад два рази і становить 27, 8 осіб ( потрібно менше 12-ти).

Міський голова наголосив, що Ковель до другого етапу виходу з карантину не готовий і знову відкриття дитсадків, відновлення пасажирських перевезень доведеться відкласти. Ковельчани почали нехтувати правилами безпеки у той час, коли загроза поширення коронавірусної інфекції є досить високою.

Він доручив своєму першому заступнику Михайлу Гетьману та представникам поліції посилить контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у місцях найбільшого скупчення людей.

Комісія ТЕБ та НС також вирішила призупинити роботу військово-лікарської комісії (ВЛК) при міській призовній комісії Ковельського ОМВК.

Заступник міського голови Ігор Прокопів зауважив, що початок функціонування ВЛК у червні може призвести до значного погіршення епідемічної ситуації в Ковелі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Де в Ковелі виявили нових хворих на коронавірус

Є й інші об’єктивні причини, які унеможливлюють її роботу. На сьогодні хворіє 27 медичних працівників, серед них - і голова ВЛК, також частина лікарів перебуває у групі ризику. Заміна складу комісії знизить її професійний рівень та ефективність, а навчання нових членів потребує певного часу.

З метою недопущення випадків захворювання на COVID-19 та забезпечення відправки призовників до військових частин на нараді говорили про необхідність виконання низки невідкладних заходів. Зокрема, забезпечення призовників та медичних працівників засобами індивідуального захисту, створення запасу швидких тестів та ІФА(М), аби проводити обов'язкове тестування на виявлення антитіл до COVID-19 перед відправкою команд молодого поповнення до обласного збірного пункту (за умови зняття карантинних обмежень).

Йшлося й про те, що Ковельське МТМО так і не закупило необхідні реактиви для здійснення ІФА (М) тестування у зв’язку з їх дефіцитом (хоча кошти на це передбачені).

Говорили й про те, що проведення медичних оглядів комісією зумовлює велике скупчення людей в закритих приміщеннях, що в період карантину забороняється. Зважаючи на це роботу лікарської комісії призупинено. Вона відновить свої повноваження після відповідного рішення місцевої комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні