Найдавніша рукописна книга Полісся прибула на Рівненщину

0
0
Найдавніша рукописна книга Полісся прибула на Рівненщину
П’яту факсимільну копію Нобельського Євангелія передали для музеїв області.

Подія відбулася у рамках Року промоції культурної спадщини Рівненщини за участю голови облдержадміністрації Віталія Коваля та голови обласної ради Олександра Данильчука, голови Благодійного Фонду «Наш край» Василя Яніцького, - передає Рівне.Вечірнє.

Нині одна копія репринтного видання знаходиться на дослідженні в Інституті української мови НАН України. Оригінал Нобельського Євангеліє перебуває в науковій бібліотеці імені Врублевських Академії наук Литви у Вільнюсі.

Перша експозиція переданого факсимільного видання планується в культурно-археологічному центрі «Пересопниця».

Святкування 500-річчя Нобельського Євангелія відзначатиметься на державному рівні відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2020 році». На Рівненщині, а саме в селі Нобель Зарічненського району, святкування було заплановано 14 червня 2020 року, адже за даними науковців, саме 14 червня, звершилось написання Нобельського Євангеліє. Однак карантині обмеження вносять корективи і дане відзначення пам’ятки відбудеться у серпні 2020 року.

Після закінчення карантинних обмежень всі бажаючі матимуть можливість побачити реліквію на власні очі не тільки в Пересопниці, а й музейних закладах Рівного, Острога та Дубна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні