--> Що в Україні за місяць подорожчало найбільше | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що в Україні за місяць подорожчало найбільше

0
1
Що в Україні за місяць подорожчало найбільше
Споживча інфляція в Україні в травні 2020 року в річному вираженні - в порівнянні з травнем 2019 року становила 1,7%, сповільнившись з 2,1% у квітні.

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, у порівнянні з попереднім місяцем споживчі ціни в травні зросли на 0,3%, а з початку року – на 1,8%, пише УНІАН.

За інформацією Держстату, найбільше зростання цін у травні в річному вираженні зафіксоване на фрукти – 34,8%, на послуги водопостачання - 25,1%, каналізацію - 21,4%, послуги освіти - 13,5%, алкогольні напої та тютюнові вироби - на 11,6%.

Найбільше зниження цін у травні зафіксовано на природний газ (53,5%), паливо і мастила (28,2%), овочі (21,3%), гарячу воду та опалення (на 13,2%), взуття (4,8%).

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованого Криму і Севастополя, а також окупованих територій в Донецькій і Луганській областях.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні