Луцька влада дозволила приватизацію двох приміщень

0
5
Луцька влада дозволила приватизацію двох приміщень
Луцька міська рада ухвалила рішення дозволити приватизацію двох нежитлових приміщень шляхом продажу на аукціоні.

Так, на вулиці Парковій, 7, продадуть приміщення на аукціоні з умовами. Це нежитлове приміщення, загальною площею 26,8 кв. м є власністю Луцької міської територіальної громади.

Відповідно до договору оренди № 3/8 від 05.09.2018 року вказане приміщення надано в оренду художнику Стасюку Є.Г. Договір оренди чинний та дійсний до 31.08.2021 року. Об’єкт оренди знаходиться в оренді протягом тривалого часу, перебуває у незадовільному технічному стані, потребує капітального ремонту.

В якості умови тут - дозволити чинному орендарю використовувати приміщення. А звернулися з проханням про продаж власники суміжних приміщеньЯк пояснила Алла Грабко, керівник управління комунального майна, приміщення у дуже поганому стані, частина з нього навіть завалилася. Луцька громада володіє лише частинкою будинку. Тож співвласники просять місто продати частку, аби мати можливість викупити його, або почати ремонт з новим власником.

Другий об’єкт – це нежитлове приміщення загальною площею 128,4 кв.м на проспекті Волі, 27а. Його продадуть на аукціоні з умовами, оскільки тут є чинний договір оренди до 31 жовтня 2021 року. Орендар підтвердив, що буде брати участь в аукціоні. Приміщення знаходиться всередині обласної друкарні.

На засідання виносили й питання щодо приватизації нежитлового приміщення, загальною площею 126,7 кв.м на проспекті Соборності, 7в, яке є власністю Луцької міської територіальної громади. Його хотіли продавати на аукціоні без умов. Однак більшість депутатів утрималося від ухвалення цього рішення.

Вказане приміщення протягом тривалого періоду надавалося в оренду фізичній особі – підприємцю Шаясюк О.М. Тут була хімчистка,а приміщення стоїть окремо від інших.

Термін оренди вказаного приміщення закінчився 31.01.2020 року. Орендодавця своєчасно було попереджено про не продовження оренди вказаного приміщення. На даний час приміщення вільне. Земля під приміщенням теж комунальна, але її поки що не подавали до продажу.

Потенційний власник міг її або орендувати, або приватизувати, якщо б був дозвіл. Початкову ціну визначать експертним шляхом, поки що балансової вартості немає. Очікували, що отримають близько мільйона гривень.

Однак, більшість депутатів утрималися від підтримання рішення. Лунали думки, що це приміщення доцільніше продавати одразу із землею. Оскільки за таким умов потенційний інвестор зможе збудувати і багатоквартирний будинок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні