Людське втручання не критичне для обміління Світязю – експерт. ВІДЕО

0
-6
Людське втручання не критичне для обміління Світязю – експерт. ВІДЕО
Якщо б взагалі зупинити будь-яку діяльність на території Шацького поозер’я, то рівень Світязю піднявся би максимум на три сантиметри.

Про це заявив начальник Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Назарій Поліщук, інформує ІА «Конкурент».

За два останні роки рівень води в озері знизився на 45 сантиметрів.

За словами Назарія Поліщука, є дві основні причини цього екологічного лиха. Перша – природна. Глобальне потепління, маловоддя та відсутність опадів змушує волинську перлину втрачати воду.

«У квітні випало лише 18% від норми опадів. Це була критично мала маса води. У травні ситуація поліпшилася. Тому що випало 151%. І це добре, це нас тішить», – каже пан Назарій.

Друга причина – людське втручання. Воду у великому обсязі використовують сільськогосподарські підприємства, приватні господарства та комунальники. Проте її основною не можна назвати, каже фахівець.

«Якщо говорити мовою цифр, то це у відношенні 1 до 10. Якщо б взагалі зупинити будь-яку діяльність на території Шацького поозер’я, то рівень Світязю піднявся би максимум на три сантиметри. Це максимум», – розповідає Назарій Поліщук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:
Чи повернеться у волинський Світязь вода і який план порятунку озера має влада. ВІДЕО


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні