--> Як вилікувати потріскані п'яти | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як вилікувати потріскані п'яти

0
0
Як вилікувати потріскані п'яти
Потріскані п’яти не просто мають непривабливий вигляд. Цей ґандж загрожує серйозними проблемами здоров'ю. На думку медиків, це може свідчити про погану роботу нирок. Тому краще заздалегідь зайнятися профілактикою, регулярно пом’якшуючи шкіру. А допоможуть нам у цьому масло, мед, кисле молоко та інші загальнодоступні компоненти.

Отож, якщо шкіра на п'ятах стала дуже сухою, але тріщин нема, слід робити щоденні ванни з крохмалем. Ноги тримати півгодини у теплій воді, додавши 1 ст л крохмалю на літр води. Після цього змастити ступні жирним кремом і одягнути бавовняні шкарпетки.

Якщо ж тріщини з’явилися, реагувати треба негайно. Однак пам’ятайте: всі лікувальні мазі і креми на підошви наносять лише після водних процедур.

Ноги корисно парити у відварі вівса, у який можна додати кілька крапель дитячої масажної олійки. Можна готувати відвари дубової кори, календули, ромашки, череди, звіробою, шавлії. Процедура має тривати не менше 15 хвилин. Після цього підошви змастити гусячим або ж борсучим жиром, одягти поліетиленові торбинки, а поверх – шкарпетки.

Відомий засіб проти тріщин на п’ятах – чистотіл. Свіже листя подрібнюють, накладають на ніч на п'яти і забинтовують. Зверху прикривають плівкою і надягають шкарпетки. Вранці ноги миють теплою водою і знімають загрубілу шкіру.

Якщо маєте можливість, протягом тижня прикладайте до п'ят зварений в молоці чорнослив. Ефективна і сирно-медова маска: мед, сметану і сир змішують в рівних частинах, і на 20 хвилин наносять на розпарені п'яти, попередньо обробивши їх пемзою.

І наостанок. Правильний раціон харчування має більше значення для краси та здоров'я п'ят, ніж ми думаємо. Можна скільки завгодно робити маски та компреси, але, якщо шкіра не отримує живильні речовини зсередини, тріщини будуть з'являтися знову і знову.

Слідкуйте, щоб на вашому столі завжди були продукти, багаті вітамінами А і Е, зелень, овочі та фрукти, печінка, кисломолочні продукти, бобові, сир, вершкове масло, яєчний жовток. До речі, жовток теж можна використовувати як компонент масок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні