--> Назвали імена кандидатів на пост міністра освіти | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Назвали імена кандидатів на пост міністра освіти

0
3
Назвали імена кандидатів на пост міністра освіти
Міністром освіти і науки може стати голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, ректор Чернігівського університету Сергій Шкарлет або керівник Апарату Офісу Президента Олексій Дніпров.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський виданню НВ, передає УНН.

Зеленський заявив, що віддає перевагу кандидатурі Сергія Бабака, якщо він погодиться очолити МОН.

“Бабак має такий пріоритет від Президента України, який не має жодна людина у цій країні”, — зазначив Зеленський.

Він розповів, що саме Бабака планували призначити міністром освіти у Слузі народу перед парламентськими виборами. Однак, він вже двічі відмовлявся від призначення.

“З самого початку він відмовився, він не хотів, він сказав, що „в наступному уряді я буду готовий“ ... Після цього (звільнення Новосад — ред.) я Сергію сказав, вже другий раз: „Ти повинен піти міністром освіти“. Він сказав: „Я ще не все зробив“. Ми так можемо довго чекати, коли Сергій все зробить, при всій повазі”, — розповів Зеленський.

Також Президент заявив, що після відставки уряду Гончарука він пропонував Ганні Новосад залишитися на посаді, однак вона теж не захотіла.

Повідомляється, що кандидатів Зеленському запропонували ректори українських вишів під час зустрічі з президентом.

"Я зустрівся з багатьма ректорами...близько 30-40. Всі вони запропонували мені такі пропозиції: перше — ректор Чернігівського університету, доктор економічних наук (Сергій Шкарлет —ред.), друге мені сказали у вас є людина, яка працює в ОП багато років, він був заступником міністра Дмитра Табачника, його звати Олексій Дніпров, і третій чоловік — голова комітету Сергій Бабак. Ми вважаємо, що вам як Президенту і ми радимо, щоб ви обрали з трьох людей“, - розповів Зеленський.

Окрім того, Зеленський зазначив, що планує 10 червня відвідати Чернігів з робочим візитом в ході якого познайомиться з ректором місцевого університету Сергієм Шкарлетою.
Теги: посада
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні