Коли в Україні очікується нова хвиля трудової міграції

0
12
Коли в Україні очікується нова хвиля трудової міграції
З початку повного відкриття кордонів Європейського Союзу з іншими країнами, яке очікується 1 липня, відбудеться нова хвиля трудової міграції.

Скоріш за все, люди будуть їхати за кордон не просто заробити гроші, а залишитися там назавжди зі своїми сім’ями. Про це УНН розповів президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

“Кордони між ЄС та іншими країнами, тобто зовнішні кордони, будуть, скоріш за все, відкриті з 1 липня. Тобто, до початку липня кордони все ще закриті”, — зазначив експерт.

Тим не менш, люди шукають можливості поїхати за кордон.


“Люди розуміють, що у нас збільшилася кількість безробітних, якщо на кінець 2019 року згідно соціології Міжнародної організації праці у нас було півтора мільйони безробітних, за деякими оцінками експертів, на сьогодні в нас безробітних від 2,5 до 2,8 мільйонів осіб. Економіка у нас почала, м’яко кажучи, кульгати”, — відмічає він.

Окрім того, він наголошує, що у березні цього року проводилося уточнення економічного прогнозу розвитку нашої країни на 2020 рік.

“Так от, за цим прогнозом у нас рівень ВВП країни повинен скласти приблизно 4 трлн гривень при середньо річному курсі долару до гривні 29,5. Якщо перевести гривні в долари, то вийде, що у нас ВВП країни складе 135 млрд доларів. Такий рівень ВВП в Україні був у 2010, 2014, 2018 і в 2020 році ми виходимо на той самий рівень, і це говорить, що економічно ми ходимо по колу, економічного розвитку немає”, — підсумовує експерт.

Так, Воскобойник зазначає, що через це люди починають замислюватися, де вони будуть працювати, де вони будуть жити, де будуть жити їхні діти.

“Тому, я думаю, що нова хвиля трудової міграції розпочнеться після того, як відкриються нормально кордони, це буде трудова міграція не просто, щоб заробити грошей, це буде трудова міграція, коли люди будуть шукати можливості виїхати з країни, вивезти свої сім’ї та залишитися назавжди за кордоном”, — повідомляє він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні