У Міносвіти запевнили, що призов до армії для випускників шкіл відтермінують

0
-6
У Міносвіти запевнили, що призов до армії для випускників шкіл відтермінують
Весняна призовна кампанія 2020 року в Україні змістилася через пандемію коронавірусу і запровадженого з цієї причини карантину.

Тому призов для випускників шкіл та закладів вищої освіти також почнеться пізніше. Про це повідомила виконуюча обов'язки міністра освіти і науки України Любомира Мандзій в ефірі Hromadske.

За її словами, оскільки вступна кампанія в цьому році теж відклалася, Міносвіти досягло домовленості з Міністерством оборони України про перенесення початку призовного періоду.

"Ми говорили з колегами з Міноборони для того, щоб не допустити таких випадків, коли не закінчив (внз), або випускники (шкіл), яким 18 років вже в липні, коли ще немає результатів ЗНО і ще не розпочалася вступна кампанія, щоб їх не призивали в армію", - сказала Мандзій.

Вона також зауважила, що на сайті Міноборони опублікували інформацію про те, що призовним комісіям доручено врахувати ці обставини. Зазначимо, військовий призов в Україні планували провести у квітні-червні. Однак, у зв'язку з карантином було ухвалено рішення змістити його на місяць.

Крім того, минулого року президент України Володимир Зеленський підписав указ, який дозволяє призивати на службу чоловіків віком від 18 років. Раніше призов громадян в армію починався з 20-річного віку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні