--> Сфера освіти зазнала потрясінь: головна освітянка Волині про карантин | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Сфера освіти зазнала потрясінь: головна освітянка Волині про карантин

0
0
Сфера освіти зазнала потрясінь: головна освітянка Волині про карантин
На Волині, як, певно, і у всій Україні, освітяни не очікували, що на кілька місяців освітній процес так різко перейде в онлайн. Головна освітянка області Людмила Плахотна заявила, що сфера освіти зазнала потрясінь, однак це сприяло активній роботі як учнів, так і вчителів.

Про це вона розповіла 5 червня на круглому столі «Якісна освіта в період карантину. Висновки та перспективи». Його організував Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський. Про це пише ІА Конкурент.



Модератор заходу співзасновник Руху, політолог, кандидат наук з державного управління Михайло Наход насамперед поцікавився, як карантин вплинув на освіту у Волинській області та як буде відновлюватися освітня сфера після карантину.



Так, начальниця управління освіти і науки Волинської ОДА Людмила Плахотна зауважила, що за час карантину, освітяни разом із учнями почали активно освоювати новітні технології, які будуть застосовувати під час навчання і надалі.

«Щодо важких і проблемних питань, то ми ще не здали ДПА. 4 і 9 класи звільнені від такої атестації, а от 11 клас звільнити не можна. Отож ЗНО залишається актуальним. Я знаю, що обласна комісія прийняла рішення про посилення карантинних заходів, й думаю, що є під загрозою пробне ЗНО, яке мало б відбутися 15-17 червня. Але якщо тільки пробне, то це ще нестрашно, його можна провести і онлайн. А от основна і додаткова сесії, які будуть пізніше, то, звичайно, їх відміна може зірвати і вступну кампанію», – зауважила головна освітянка області.

Також вона розповіла й про проблему, яка стосується випускників професійних закладів.



«Наші випускники професійних закладів завершують навчання теоретичними іспитами і практичними – вони проходять виробничу практику. 29 травня було прийняте рішення про дозвіл приступити до виробничої практики, а сьогодні відмінили це. Відповідно, ми можемо не завершити навчальний рік у цих закладах до 1 липня. А стипендія для випускників і всі кошти, передбачені для харчування пільгових категорій і все, що передбачено для випускників – це кошти обласного і міського бюджетів. І якщо ми 1 липня не видамо дипломи, то повинні їм передбачити стипендію на липень. Тільки для обласного бюджету це коштує понад 1 мільйон гривень. Тому загрози є. Але я сподіваюся, що ми знайдемо вихід. Освітяни, як і всі українці, із кожної критичної ситуації знаходять вихід», – оптимістично підсумувала Людмила Плахотна.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні