На Волині знищили 30 кілометрів браконьєрських сіток. ФОТО

1
2
На Волині знищили 30 кілометрів браконьєрських сіток. ФОТО
4 червня працівники управління Держрибагентства знищили заборонені знаряддя та засоби лову, які вилучили інспектори Волинського рибпатруля у порушників природоохоронного законодавства та знарядь, власників яких не встановили. Загалом знищили 30 кілометрів браконьєрських сіток.

Про це повідомили в пресслужбі Рибоохоронного патруля Волині.

Ліквідацію здійснювали шляхом приведення сіток й інших знарядь у непридатність для використання – рубанням та різанням.

Загалом утилізовано 936 одиниць знарядь лову, серед яких більшість були сітки — 795 од.

Окрім сітей, утилізовані також інші популярні знаряддя лову браконьєрів: 88 од. «ятерів», 27 од. «екранів» та 26 од. інших знарядь, серед яких: «косинки», «кловні», «ості», «підсаки».

Загальна довжина сітних знарядь лову становить 30 кілометрів.

Останню утилізацію заборонених знарядь лову робили в жовтні минулого року.

«У результаті рибоохоронних заходів Волинський рибоохоронний патруль продовжує вилучати у порушників заборонені знаряддя лову. Усі вони зберігаються на складі конфіскованого майна до рішення суду як доказова база до адміністративних матеріалів. Також вилучаються і передаються на склад заборонені знаряддя, власників яких встановити не вдалося.

Знищення таких знарядь проводиться в присутності комісії, до складу якої входять представники Волинського рибоохоронного патруля, Першого відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, департаменту фінансів Волинської ОДА та головного управління ДПС області», повідомив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

За використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіщо робити дурну роботу_рубати? Вивезли в кар"єр і спалили, дотримуючись правил пожежної безпеки,і вся проблема вирішена.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні