У луцькому соборі молилися за журналістів. ФОТО

0
-8
У луцькому соборі молилися за журналістів. ФОТО
У луцькому кафедральному Свято-Троїцькому соборі молилися за упокій загиблих і помелих журналістів, а також за здоров’я нині сущих представників цієї професії.

Традиційну заупокійну літію і молебень за здоров’я очолив митрополит Луцький і Волинський Православної церкви України Михаїл.

До храму медійники прийшли у п’ятницю, 5 червня, напередодні свого професійного свята – Дня журналіста, яке щорічно відзначають 6 червня.

Це пов’язано з тим, що 6 червня – Троїцька поминальна субота, тож митрополит Михаїл вирішив віддати шану журналістам окремо.

Після молитви він привітав присутніх із професійним святом, яке наближається.

«Cьогодні я в першу чергу хотів би подякувати вам за працю, – сказав, звертаючись до медійників, владика Михаїл. – Не лише за те, що ви пишете, а подякувати за те, що ви сміливі: пишете те, що бачите, описуєте те, про що чули. Сьогоднішні технічні можливості дають підстави глибоко не вникати в суть самої проблеми. Увійшов в інтернет, назбирав інформацію – здається, вже написана стаття, описана подія чи щось інше. Але тим відрізняється любитель від професіонала. Професіонал докопується до основи проблеми. Я дякую, що ви в ці дні сьогодні в храмі. Здолали страх, прийшовши, для того, щоб помолитися за спокій тих, кого вже немає серед нас, попросити благословення і здоров’я працюючим».

Митрополит Михаїл вважає, що «випробування вірусом ми пройшли достойно».

«Бо це не лише біологічна проблема, – зазначив архієрей. – Це проблема нашої моралі, питання совісті. Страх, який загнав людину не лише у квартиру, який людину взагалі залякав, на жаль, для багатьох став домінантою його життя. І поставив питання: страх чи любов? Що переможе? Любов до живих чи ненависть, чи страх? Як, наприклад, у Санжарах. Це ж ми, українці, зустрічаємо, наших братів і сестер. Цей невизначений момент ми пройшли достойно. На Волині, по милості Божій, не торкнулася нас та біда в такому великому масштабі, як по всьому світі. Тому сьогодні хай Господь дає вам натхнення писати, говорити в ефірі. Щоби любов перемагала всі негаразди, які нас оточують. Укріпити людей у вірі до життя, у вірі в те, що Господь є з нами і нас захистить. Вірі в те, що розуміти треба життя в повній мірі: духовній і фізичній сутності. І хай милосердний Господь береже нас всіх».

Після богослужіння кожного присутнього представника ЗМІ митрополит Михаїл окропив свяченою водою, їм подарували випуск альманаху «Осоння» Волинського осередку Спілки християнських письменників України.

Біля входу в храм журналісти і архієрей зробили фото на згадку. Притім кожен зберігав соціальну дистанцію.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні