На Волині персонал протитуберкульозного санаторію протестує через масові звільнення

0
-6
На Волині персонал протитуберкульозного санаторію протестує через масові звільнення
Працівники протитуберкульозного санаторію «Згорани» вийшли на акцію протесту – люди вимагають поновити їх на роботі.

Про це повідомили в ефірі на телеканалі "ZIK".

Чиновники кажуть, що все – через другий етап медреформи, адже раніше заклад фінансувала держава, а з 1 квітня має забезпечуватися владою на місцях.

Працівники санаторію, які працювали тут десятками років, кажуть, що чиновники спочатку обіцяли, що звільнення буде формальністю, проте з 1 червня всі вони стали безробітними. Працівники санаторію скаржаться, що їх обдурили і витурили, тож нині люди не знають, як утримувати свої сім’ї.

Зараз у закладі порожньо, а раніше тут лікували дітей з хворобами дихання. За рік у санаторії оздоровлювались близько тисячі пацієнтів. Більше таких закладів у Волинській області немає. Зараз у санаторії залишилися дев'ять працівників, які займаються господарством. Втратили роботу 112 осіб.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Розповіли, чому довелося реорганізувати відомий волинський санаторій.

«Нас попередили про звільнення, але сказали – у зв'язку з реорганізацією, що нібито з 1 червня ми вас будемо приймати на роботу, якісь екзамени, тести проводити. І ми не очікували – нас з 1 червня взяли і звільнили, видали трудові книжки на руки», – каже лікарка Руслана Ковальчук.

У березні Волинська обласна рада проголосувала, щоб санаторій «Згорани» став підрозділом санаторію «Лісова пісня». Керівництво останнього каже, що людям не обіцяли, що всіх візьмуть на роботу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні