Україна позичить € 300 млн на енергоефективність

1
3
Україна позичить € 300 млн на енергоефективність
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) уклав з Україною угоду про співпрацю, яка передбачає підтримку проектів з енергоефективності громадських будівель.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства розвитку громад і територій.

Угоду підписали 2 червня напередодні зустрічі донорів Трастового фонду Східного партнерства з технічної допомоги (EPTATF).

Фонд надасть 150 тис. євро, щоб підтримати імплементацію цієї угоди.

Очікується, що в цілому проект з енергоефективності громадських будівель в Україні буде підкріплений кредитом в 300 млн євро від ЄІБ і грантовими внесками Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (Фонд Е5Р) і ЄС на додаток до консультаційних послуг.

Проект підвищить енергоефективність тисячі будівель, переважно дитячих садків, лікарень і шкіл. Він допоможе запобігти викидам понад 1 млн тонн двоокису вуглецю (CO2). Результатами проекту скористаються 2,5 млн жителів України. Шляхом включення заходів в боротьбі з COVID-19 проект покращить середньострокову стійкість громадських будівель, зокрема лікарень, до пандемії.

Перший заступник міністра розвитку громад і територій України Василь Лозинський пояснив, що кредит 300 млн матиме тривалий термін погашення. Він розрахований для впровадження широкомасштабної термомодернізації будівель громадського сектора.

Зокрема, термомодернізацію здійснюватимуть шляхом встановлення сучасного обладнання з енергоефективності, лічильників та систем управління, модернізації систем опалення, вентиляції та освітлення тощо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка енергоефективність якщо атомки зупиняють щоб "впихнути" дорогу "зелену" енергію від ахметки в мережу держави
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні