На Стиру викрили порушників правил рибальства. ФОТО

0
-2
На Стиру викрили порушників правил рибальства. ФОТО
У період з 25 травня по 1 червня державні інспектори Волинського рибпатруля зафіксували 36 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. У результаті складено 25 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та сім – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Вилучили 23 одиниці заборонених знарядь лову.

Про це повідомили в пресслужбі Рибоохоронного патруля.

«За даний період на порушників накладено 1 173 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству, склали 986 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили шість кг водних біоресурсів. Також у порушників вилучено шість од. заборонених знарядь лову», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 28 травня під час рибоохоронного рейду на старе русло річки Стир, поблизу села Цміни Маневицького району Волинської області, викрили грубе порушення правил рибальства.

Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – мисиновою сіткою. Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На особу складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності.

На тій ж водоймі в ході рибоохоронної роботи викрито двох громадян, які порушували правила рибальства. На осіб оформлено протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Того ж дня проведено спільний рейд з працівниками Національної поліції та прикордонниками на водойми Любешівського району. Двоє громадян з дерев’яного човна за допомогою двох мисинових сіток здійснювали вилов риби. Порушники встигли виловити рибу: карась сріблястий - 30 екз. та краснопірка – 7 екз. Збитки, завдані рибним запасам, склали 986 грн.

Інцидент стався на озері Скорінь, поблизу села Дольськ Любешівського району Волинської області.

На викритих осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні