Як працюватимуть луцькі дитсадки від завтра

0
1
Як працюватимуть луцькі дитсадки від завтра
У Луцьку 3 червня відновлюється робота закладів дошкільної освіти. Проте тепер дитсадки працюватимуть з низкою обмежень.

Не більше 15 вихованців у групі, без м’яких іграшок та ворсистих килимків, а дітей на вулиці зустрічатиме вихователь.

Про особливості роботи садочків у період карантину – в сюжеті телеканалу «Аверс», передає ІА Волинські новини.

Батьки зможуть приводити своїх чад лише до входу на територію садочка, де дітей зустрічатиме вихователь.

У луцькому дитячому садочку №27 кажуть: педагоги забиратимуть дітей за графіком. Чекатимуть на них біля воріт. Обов’язково вимірюватимуть температуру.

«На територію закладу будуть заходити тільки дітки. У нас будуть помітки на двох входах до закладу, – пояснює директор ДНЗ №27 Галина Бондарева. – При батьках буде проводитись скринінг із записом у зошит».

Щоранку температуру вимірюватимуть не лише дітям, а й персоналу дитсадків. До слова, як запевняє Галина Бондарева, антисептиків, засобів захисту та термометрів вистачає.

«За 20 хвилин до початку прийому дітей – садочок відкривається о 7:30 – будуть провітрені приміщення закладу, – наголошує очільниця дитсадка. – До початку робочого дня у вихователя і помічника вихователя буде проводитися скринінг температури тіла із записом у зошиті. Якщо температура вище 37,2 – працівники будуть недопущені до виконання своїх посадових обов’язків».

Робота з дітьми та режим їхнього дня в садочку будуватимуться таким чином, щоби якомога більше часу вони проводили на вулиці, де на них чекатимуть цікаві завдання та лабіринти. На випадок дощу – бавитимуться на майданчиках із накриттями.

«У нас є вуличне накриття, яке захищене з трьох сторін, і є чим займатися, – каже вона. – І в перші дні, при опитуванні батьків, багато дітей не буде – ми маємо можливість під навісиками займатися з дітками із дотриманням дистанції».

Є також спеціальна розмітка між майданчиками – щоб між вихованцями зберігалася безпечна дистанція. У групах діти перебуватимуть лише під час денного сну, прийомів їжі та гігієнічних процедур. Але і тут все промарковано: ліжечка, стільчики та столи, щоб між дітками зберігалася відстань. Не використовуватимуть також м’яких іграшок та ворсистих килимків.

Очільниця управління освіти Луцькради Зіновія Лещенко розповідає: із міського бюджету витрачено понад 1,5 млн грн на засоби захисту і термометри для закладів дошкільної освіти. Тож до відновлення роботи готові.

«Звертаюся до батьків найменших діток, до трьох років, які ходять в ясельні групи, щоб таких малесеньких діток не ризикували приводити, – наголосила чиновниця. – Вони потребують особливої, пильної уваги. Тим паче погода далеко не літня… Їх треба вдягнути, і на ручки взяти, і памперс поміняти».

Аби переконатися, що в садочках не станеться розповсюдження коронавірусу, педагогів просили пройти медогляд, а батьків – принести довідку про здоров’я дітей.

Зіновія Лещенко наголошує: у літній період, ще й в час карантину, дозволятиметься перебування не більше 15 вихованців в одній групі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні