У Норвегії пара виявила тисячолітню могилу вікінгів під підлогою спальні. ФОТО

0
-9
У Норвегії пара виявила тисячолітню могилу вікінгів під підлогою спальні. ФОТО
У місті Буде (Норвегія) сімейна пара знайшла могилу епохи вікінгів під час ремонту свого будинку. Ймовірно, знахідці понад тисячу років.

Про це повідомляє "ТСН" з посиланням на портал "Bodonu".

Маріанн Крістіансен разом із чоловіком збиралися її утеплити. Під мостинами виявився насип каменів, коли її розібрали, то знайшли предмет, схожий на колесо від дитячої іграшки, і велику залізну сокиру. Подружжя припустило, що знахідка може мати історичне значення, і зв'язалося з адміністрацією норвезького округу Нурланд, яка відповідає за культурну спадщину.

Коли на місце прибули фахівці, вони почали розкопки і дійшли висновку, що під будинком розташована могила епохи вікінгів.

Археолог Мартинус Хауглі уточнив, що могила належить до десятого століття. Знайдені предмети вже відправлені на подальше вивчення.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні