Наприкінці року синоптики визначатимуть погоду за новою температурною нормою

0
-2
Наприкінці року синоптики визначатимуть погоду за новою температурною нормою
Травень 2020 року був найхолоднішим за останні 16 років - востаннє така прохолодна погода спостерігалася в травні 2004 року, при цьому кількість опадів у травні поточного року було в межах норми.

Про це УНІАН повідомив начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

"Травень 2020 року не був аномально дощовим, опади спостерігалися в межах норми. А по температурі – до одного градуса менше норми, що трохи незвично для України. Схожа погода, з низькими температурами і рясними дощами, була в травні 1980-го, 1999-го та 2004-го років", - сказав він.

За словами синоптика, травень поточного року за температурою найбільш схожий з аналогічним місяцем 2004 року – тоді також спостерігалося відхилення від норми на один градус нижче (середня температура в травні для України - близько 16 градусів Цельсія).

"Цього року, як і в 2004 році, травень був, умовно кажучи, холодним, оскільки в останні роки температура в травні зазвичай перевищує норму, що пов'язано з глобальним потеплінням", – додав Білик.

При цьому він зазначив, що українські синоптики у своїх прогнозах поки що користуються застарілою нормою, яка базується на кліматі 1980-2010 років. Наприкінці 2020 року вони перейдуть на нову температурну норму, засновану на кліматі 1990-2020 років.

Вона буде вищою, що пов'язано з підвищенням середньої температури на всій земній кулі, сказав представник Укргідрометцентру.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні