У волинському місті на пустирі зробили «мототрасу» для гонщиків. ФОТО, ВІДЕО

0
1
У волинському місті на пустирі зробили «мототрасу» для гонщиків. ФОТО, ВІДЕО
У Рожищі облаштували на закинутій території біля міської автошколи трасу для перегонів.

Про це повідомили на сайті Рожищенської міськради.

Ще до карантину рожищани думали про те, де можна зробити трасу для любителів покататися на двоколісних, аби було безпечно для мотоциклістів та не викликало нарікань від містян.

Старожили добре пам’ятають, що колись Рожище славилося не тільки футболом, але й мотоспортом. Любителі цього виду спорту займали призові місця на обласних та республіканських змаганнях.

Тренування відбувались на території Рожищенської спортшколи. Тому й нині мотолюбителі, серед яких ексспортсмен Юрій Зайчук, вирішили відновити трасу та відродити цей вид спорту.

Хороша справа об’єднала навколо себе власників двоколісних з Рожища, селища Дубище та села Єлизаветин. Підтримали й ті, хто немає мотоциклів, але вважає ідею цікавою. Спочатку власними руками зібрали і вивезли сміття. Потім облаштували трампліни, хвилі, повороти. Кажуть: все заради тренування молоді.

На зоні відпочинку для мото- та велолюбителів, саме так називають мототрасу ентузіасти, вже кілька разів проходили тренування. Біля «великої» траси є місце для тренування тих, хто вперше сів за кермо двоколісного. Саме там навчає свого 6-річного сина Юрія азам їзди на мотоциклі Олександр Зайчук (син мотогонщика Юрія Зайчука). Привів тренувати свого 10-річного сина Іллю й ексспортсмен, який теж колись займався мотоциклетними перегонами, Олександра Носко.

«Падають, плачуть, встають та знову їдуть», – з відчутною гордістю розповідають про дітей любителі мотоспорту. Хоча, дивлячись на зовсім юних мотоциклістів, розумієш, вони вже дадуть фори дорослим дядькам.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні