У Білорусі заявляють про масові затримання опозиційних активістів

0
7
У Білорусі заявляють про масові затримання опозиційних активістів
У Білорусі 31 травня пройшли масові затримання опозиційних активістів.

Затримання проходять в Гродно, Вітебську, Гомелі. Про це пише DW, передає УНН.

За даними білоруського правозахисного центру "Весна", в Мінську були затримані три члени ініціативної групи з висунення в президенти країни Світлани Тіхановської (дружини блогера Сергія Тіхановского, ініціативну групу якого не зареєстрували), а також активісти незареєстрованої Білоруської соціал-демократичної партії (Народна Громада) Валентин Троцький і Вероніка Міщенко.

Активістів затримують також в Гродно, Вітебську, Гомелі, Барановичах. "По країні тривають безмежні затримання" членів ініціативної Тіхановскої, "спостерігається рух міліцейської техніки до пікетів по збору підписів", - повідомляє Telegram-канал команди Тіхановскої "Країна для життя". У цей день в низці міст Білорусі планувалися пікети зі збору підписів на підтримку Тіхановскої.

У Мінську невідомі люди затримали опозиціонера Миколу Статкевича, який прямував до пікету біля Комаровського ринку, де проходить збір підписів за висунення кандидатів в президенти. Статкевич входить до ініціативної групи опозиціонера з Гомеля Володимира Непомнящого.

Як випливає з відеоролика, опублікованого в Telegram-канал NEXTA Live, за машиною, де був Статкевич і його дружина Марина Адамович, невідривно слідував чорний мікроавтобус. "За нами їде міліція, нас переслідують", - коментує чоловік, який знімав відео. Коли машина з Статкевичем зупиняється на світлофорі, переслідувачі - чоловіки в цивільному - під'їжджають впритул, виходять, відкривають обидві передні двері і забирають у Адамович ключі від машини. Потім відео обривається. За відомостями центру "Весна", співробітники міліції чергують біля будинку опозиційного політика.

Президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня, у країні триває збір підписів за висунення кандидатів в президенти. Зареєстровані ініціативні групи на підтримку 15 кандидатів, зокрема, і чинного президента країни Олександра Лукашенка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні