Рецепти домашнього хліба

0
-3
Рецепти домашнього хліба
На кефірі

150 мл води, 350 г кефіру, 900 г борошна, 20 г свіжих дріжджів, 1 ст ложка цукру, 1 ч ложка солі.

У теплій воді розчинити дріжджі, цукор, сіль. Всипати 0,5 скл борошна і вимішати. Опара має бути густою, як сметана. Накрити і відставити на 15 хвилин.

Влити в опару теплий кефір і замісити тісто, поступово підсипаючи просіяне борошно. Накрити і відставити на 20 хвилин.

Викладіть хліб у форми і залиште на 15 хвилин. Змажте палянички збитим яйцем і випікайте 40 хвилин при tº 200.

З насінням льону

300 мл молока, 300 мл води, 2 ст ложки цукру, 2 ч ложки солі, 2 ч ложки сухих дріжджів (або 50 г пресованих), 2 яйця, 8 ст ложок олії, 2 жмені насіння льону, дрібка куркуми, 1 кг 200 г борошна.

Дріжджі, цукор і сіль розвести у добре теплій воді, накрити і залишити на 20-30 хвилин. Тоді замісити тісто з усіх складників і відставити на 1-1,5 год.

Як підніметься, викласти на стіл, підсипаний борошном, розділити на дві частини і сформувати палянички. Викласти у змащені олією форми. Як підростуть, змастити водою, посипати борошном і зробити навскісні надрізи.

Випікати 1 год. при tº 180.

З манною крупою

250 мл води, 1 ч ложка цукру, 1,5 ч ложки сухих дріжджів, 1 ч ложка солі, 1 яйце, 1 ст ложка манної крупи, 3,5 ст ложки олії, 4 скл борошна (без чубка).

Для посипки: 1 яйце, кунжут.

З теплої води, дріжджів і цукру зробити опару, відставити, щоб піднялася «шапочка». Тим часом збити яйце, сіль, манку і 3 ст ложки олії. Замісити тісто, наприкінці додати пів ложки олії. Накрити рушником і відставити на 1,5-2 години. За цей час тісто треба двічі обім‘яти.

Сформувати палянички і викласти у форми на 25 хвилин. Змазати збитим яйцем і посипати кунжутом. Випікати 30 хвилин при tº 180.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні