--> На Волині викрили хакера, який розповсюджував вірусні програми через меседжер | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині викрили хакера, який розповсюджував вірусні програми через меседжер

0
7
На Волині викрили хакера, який розповсюджував вірусні програми через меседжер
На Волині кіберполіція викрила хакера у розповсюдження шкідливого програмного забезпечення.

Про це повідомили в пресслужбі поліції Волині.

Фігурант за допомогою вірусної програми отримував віддалений доступ до комп’ютерів потерпілих. Йому загрожує до 5 років ув’язнення.

Співробітники кіберполіції у Волинській області спільно зі слідчими поліції області, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили хакера у розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення.

Кіберполіція встановила, що до такої діяльності причетний 20-річний місцевий мешканець Горохівського району. Чоловік розповсюджував вірусне програмне забезпечення за допомогою месенджеру.

Програма працювала наступним чином: коли потерпілий натискав на файл або посилання, хакер отримував віддалений доступ до персональних комп’ютерів потерпілих.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігуранта. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони.

Наразі порушнику повідомлено про підозру ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років. Слідчі дії тривають, встановлюється повне коло потерпілих осіб.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні