--> Рецепти полуничного варення | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рецепти полуничного варення

0
0
Рецепти полуничного варення
З апельсинами

1кг полуниць і 1 апельсин (без шкірки) змолоти. Додати 1 кг цукру і довести до кипіння. Варити 10 хвилин. Відставити. Наступного дня проварити від моменту закипання 10 хвилин і розкласти у пропарені банки. Закатувати кришками, як охолоне.

Варення матиме надзвичайний смак і аромат, якщо наприкінці готування додати кілька гілочок посіченої м‘яти.

«Заспиртоване»

Ягоди в такому варенні зберігаються ціленькими, як цукати.
У трилітрову банку засипати невеличкі ягоди полуниці і на ніч залити якісною горілкою. Вранці злити, а ягоди висипати в миску. Додати 1-1,2 кг цукру і 1 ч ложку лимонної кислоти. Заварити і відставити до наступного дня. Таким способом варення готують у 4 прийоми.

А горілкою заливають ще одну порцію ягід. Таким чином отримують ароматну наливку, яку розбавляють солодким ягідним сиропом.

Класичне

Полуницю збити блендером і відміряти 10 склянок у посудину, в якій будете варити варення. В іншу посудину відміряйте 10 склянок цукру.

Ягоди поставити на вогонь і додати склянку цукру. Довести до кипіння і через 5 хвилин всипати наступну склянку цукру. У такій послідовності додавати решту цукру. Після 10-ї склянки проварити 5 хвилин і розлити у підготовлені банки і закатати.
Варення виходить, як желе.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні