Повідомили, скільки волинян пускатимуть в маршрутки

0
1
Повідомили, скільки волинян пускатимуть в маршрутки
Стало відомо, чи відновить найближчим часом свою роботу в Нововолинську громадський транспорт і за яких умов.

Про це інформує «Нововолинськ.com».

Нагадаємо, маршрутки в місті не курсують з 20 березня. Це рішення ініціювали самі перевізники, пізніше його підтримали і члени міськвиконкому на черговому засіданні, а через кілька днів уряд виніс постанову, відповідно до якої заборонялась робота громадського транспорту по всій території України. Однак, 20 травня, під час засідання Кабміну було прийнято постанову щодо введення в Україні адаптивного карантину. Але, послаблення вводитимуть лише за певних умов. Якщо область їх проходить – буде пом’якшення карантину.

Як повідомив перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський, Волинська область не потрапила до переліку областей, яким дозволено перейти до другого етапу пом’якшення карантину. Відтак у Нововолинську, як і по всій Волині, громадський транспорт не запрацював. Усе – через незадовільну ситуацію із захворюваністю на коронавірус.

«Послаблювати карантин й, зокрема, відновлювати роботу громадського транспорту можуть лише ті регіони України, в яких за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12-ти нових випадків COVID-19, середня кількість ПЛР та ІФА тестувань становить більше 12-ти, а завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, складає менше 50%. А в нашій області нині із 3 основних показників для виходу з карантину один перевищує допустиму норму. Йдеться про індицентність, тобто замість норми до 12 хворих на 100 тисяч населення в області цей показник становить 15,36. Тому обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки прийняла рішення, що в області послаблень не буде», – констатував посадовець.

Він зазначив, що громадський транспорт Нововолинська готовий вийти на маршрути і працювати у звичайному режимі, але з жорстким дотриманням протиепідемічних заходів. Так, днями відбулася зустріч з місцевими перевізниками і вони згідні проводити перевезення.

«Як тільки обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки дасть добро, то роботу маршруток в місті відновимо. Але з жорстким дотриманням протиепідемічних заходів: кількість пасажирів не більше, ніж посадочних місць, соціальна дистанція, перебування пасажирів у захисних масках і постійна, як мінімум двічі на день, санітарна обробка транспортних засобів», – наголосив Андрій Сторонський.

До речі, зважаючи на обмеження і можливість перевозити порівняно не значну кількість пасажирів, у деяких містах Волині перевізники хочуть підвищити ціну на проїзд.

Однак, за словами Андрія Мироновича, у Нововолинську про підвищення вартості проїзду в маршрутках наразі не йдеться.

«Підвищувати ціну на проїзд наразі не будуть. Можливо кількість пасажирів буде трішки менша, але разом з тим значно зменшилась вартість пального. На це теж потрібно зважати. Та й перевізники цього питання взагалі не піднімали. Думаю, їм не на часі підвищувати вартість проїзду, та й наші мешканці в цей не простий час не мають можливості платити більше. Адже, багато хто був на карантині, не працював, і відповідно, не отримував заробітну плату. Тому, я вважаю, не доречним і не доцільним сьогодні піднімати вартість проїзду», – запевнив посадовець.

Він зауважив, що обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки знову розгляне це питання 29 травня і, якщо показники захворюваності будуть меншими, то рух маршруток відновлять.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні