Прокурори хочуть, щоб в ОТГ на Волині створили службу в справах сімей

0
5
Прокурори хочуть, щоб в ОТГ на Волині створили службу в справах сімей
Прокурори у суді наполягають на утворенні в Поромівській ОТГ служби у справах дітей.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

Іваничівський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури звернувся до Волинського окружного адміністративного суду із позовом в інтересах держави до Поромівської сільської ради, аби визнати протиправною бездіяльність органу місцевого самоврядування та зобов’язати утворити у складі виконавчих органів ради службу у справах дітей.

Прокурори з'ясували, що у 2016 році у Іваничівському районі створено Поромівську об’єднану територіальну громаду, до складу якої увійшло 10 населених пунктів.

На території ОТГ проживає 1323 дитини, у тому числі діти-сироти, діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, та діти, позбавлені батьківського піклування.

Проте Поромівська сільська об’єднана територіальна громада досі не створила службу у справах дітей, чим порушує вимоги чинного законодавства та не виконує належним чином повноваження із забезпечення, дотримання та захисту прав дітей.

Прокуратура втрутилася в ситуацію.

Позов перебуває на розгляді у суді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні