--> Данія побудує штучні острови для обcлуговування вітрових станцій | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Данія побудує штучні острови для обcлуговування вітрових станцій

0
5
Данія побудує штучні острови для обcлуговування вітрових станцій
Данія побудує штучні острови у Північному та Балтійському морі для обcлуговування вітрових станцій.

Центри експлуатації ВЕС зведуть у рамках свого нового Плану дій у сфері клімату, - Finance.UA.

У Північному морі буде створений штучний острів потужністю 2 ГВт з можливістю збільшення потужності до 10 ГВт у майбутньому.

Центр у Балтійському морі буде базуватися на існуючому острові Борнхольм. Цей проект просувала данська енергетична компанія Orsted. Обидва центри і офшорні вітрові електростанції поблизу мають намір побудувати до 2030 року.

Відповідно до датської “енергетичної угоди”, до 2030 року 100% споживання електроенергії Данії має забезпечуватися на основі відновлюваних джерел енергії.

За словами міністру клімату та енергетики Дена Йоргенсена, вартість об’єктів складе приблизно 14,7 доларів США. «Переважна частина фінансуватиметься приватними інвесторами без державних субсидій або з невеликою підтримкою», – зауважив він.

Енергетичні острови забезпечать більш ефективне використання морських вітрових ресурсів далеко від узбережжя і зменшать потребу у нових вітрових електростанціях на суші, наголошують у Міністерстві фінансів.

Проект енергетичних островів також розглядається як засіб проти кризи коронавірусу. «Нам потрібен екологічний та економічно розумний розвиток. Ми представляємо план, який створить основу для тисяч зелених робочих місць», – зазначив міністр фінансів Данії Микола Ваммен.

У 2019 році вітроелектростанції Данії виробили 47% електроенергії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні