--> На Волині директор будфірми «відмив» на ремонті дитсадка майже 100 тисяч | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині директор будфірми «відмив» на ремонті дитсадка майже 100 тисяч

2
7
На Волині директор будфірми «відмив» на ремонті дитсадка майже 100 тисяч
На Волині директор будівельної фірми «СТАРБУД-М» під час виконання робіт з капремонту покрівлі ДНЗ «Казка» в селі Мильськ Рожищенського району здійснив аферу, присвоївши собі майже 100 тисяч гривень.

Договір на виконання робіт був укладений на суму 400 тисяч гривень, однак робіт виконали лише на 300 тисяч. За цей злочин керівник підприємства заплатить штраф 3 тисячі 400 гривень, також протягом року та двох місяців він не зможе займати посади керівника в установах будь-яких форм власності.

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, - передає ІА "Волинські новини".

Під час суду встановили, що 4 грудня 2018 року між приватним підприємством «СТАРБУД-М», від імені якого діяв його керівник, та Мильською сільською радою укладено договір будівельного підряду на виконання робіт по капітальному ремонту покрівлі дошкільного навчального закладу «Казка», що на вулиці Першотравневій, 15 в селі Мильськ Рожищенського району. Вартість виконаних робіт згідно договору становила 404 тисячі 34 гривні.

Після укладення договору в директора приватного підприємства виник умисел на одержання неправомірної вигоди. Зокрема, він вніс неправдиві дані в акт виконання робіт за грудень 2018 року, аби отримати бюджетні кошти за роботи, які передбачені проєктно-кошторисною документацією, але які фактично виконані не були, підписавши вказаний акт та завіривши його відтиском печатки ПП «СТАРБУД-М».

Окрім того, обвинувачений керівник фірми знав, що для набуття можливості розпорядження бюджетними коштами необхідним є підписання акту приймання виконаних будівельних робіт року інженером з технічного нагляду.

Відтак, діючи за попередньою змовою з особою, матеріали щодо якої виділено в окреме провадження та яка на підставі договору здійснювала технічний нагляд за об`єктом ремонту, надав їй для підписання акт приймання виконаних будівельних робіт. Вона ж, усвідомлюючи невідповідність обсягів та переліку фактично виконаних будівельних робіт ПП «СТАРБУД-М» на об`єкті, підписала та завірила відтиском печатки зазначений акт. Зокрема, в акті вказано, що робіт було виконано на суму 404 тисячі, однак фактично роботи виконали на 307 тисяч 360 гривень.

Після цього керівник підприємства надав акт прийманння виконаних робіт виконувачу обов`язків Мильського сільського голови, яка будучи необізнаною про злочинні наміри обвинуваченого, підписала зазначений акт та проставила відтиск печатки на ньому, подавши його до управління Державної казначейської служби України у Рожищенському районі Волинської області. На підставі цього акту з розрахункового рахунку Мильської сільської ради ПП «СТАРБУД-М» було переказано кошти в сумі 404 тисяч 34 гривні.

Отже, керівник «СТАРБУД-М», отримавши бюджетні кошти за роботи, які передбачені проєктно-кошторисною документацією, але які фактично виконані не були, завдав інтересам Мильської сільської ради збитків на суму 96 тисяч 674 гривні.

Відзначимо, що між обвинуваченим та прокурором була укладена угода про визнання винуватості.

Відтак, суд затвердив угоду та призначив керівнику підприємства покарання у виді штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3 тисячі 400 гривень, з позбавленням права обіймати посади керівника в підприємствах, установах, організаціях будь-якої форми власності строком на 1 рік та 2 місяці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відмив 100 000, а штраф 3.500 майже, ото бізнес
Відповісти
Зате коли вкрадуть кроля чи пляшку пійла -3 роки на зоні (для простих смертних),а за 100 штук 3,400 гр ,не ну як на мене все справедливо.Люди крадіть вагонами діліться з ким треба і буде вам щастя.


Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні