--> У Володимирі діти влаштували розваги на обеліску Слави | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Володимирі діти влаштували розваги на обеліску Слави

0
3
У Володимирі діти влаштували розваги на обеліску Слави
В інстаграмі оприлюднили відео, на якому видно, як діти граються на обеліску Слави на площі Героїв у Володимирі-Волинському.

У соцмережах розгорілася дискусія: дехто захищає дітей, дехто звинувачує батьків. У коментарях сперечаються про історію, а діти та молодь просять в інстаграмі про скейт-парк у місті, проєкт створення якого на громадський бюджет провалився на голосуванні…

Про це інформує міська спільнота Твій Володимир у фейсбуці, - пише Буг.

“У соцмережі Instagram з’явилось відео, де дитина катається самокатом на обеліску, спорудженому на честь загиблих воїнів Другої світової війни у Володимирі-Волинському. Другий хлопчина спокійно дивиться на це, сидячи на меморіалі.

Хлопці, напевно, не задумались хто і чого поклав квіти, які видно на задньому фоні скріншоту з відео.

Батьки, проведіть роз’яснювальну роботу щодо поваги до даних пам’ятних місць”, – зазначають у дописі.

Це викликало шквал критики у коментарях під дописом у фейсбуці, що більш актуальний серед населення віком 18+.

“Звісно, це недобре. Але де діткам кататися? От, що для тих активних хлопчиків є? Чи ламати дерева в парку? Обіцяли роками той скейт-майданчик і обіцянками все закінчилося”, – пише Орися Вознюк.

“Просто діти вже не знають цієї історії. Років ще 10 мине і ніхто вінки класти з них не піде. Перша світова 100 років тому закінчилася і ніхто й не згадує тих полеглих”, – додає Ярослава Колоскова-Вознюк.

“І, що? Аяяй! Спалюжили святиню окупантів! Совєти понаставляли свої капища, а дебіли досі моляться на них”, – обурюється Руслан Пилип’юк.

“Читаю коменти і переконуюсь… деградація… при чому повна! Народ, який не знає своєї історії, ще хоче якогось кращого майбутнього і кращого життя! Нонсенс! Так не буває. Це жесть!”, – зазначає Ірина Марцинюк.

Юрій Динько пише:

“Ще одне підтвердження необхідності реконструкції площі з перенесенням даної споруди за місцем призначення”

“Тепер ті, хто звільняв нашу землю від фашистів – окупанти? Наші діди-прадіди окупанти? І чи варто дивуватися дітям. Діти можуть і не знати що і до чого, їм розказати треба. А от що робити з дорослими, які чинять ще гірше, я не знаю”, – написала Олеся Микитюк.

Anatolii Syzonenko також пише: “Це пам’ятник окупантам,у нас тоді була своя армія УПА,а всі інші це були загарбники”. Коли ж місцева жителька зауважила: “Думай перш, що пишеш, це наша історія, за яку поклали голови наші волинські вояки, і мій дід теж”, чоловік відповів, що “в кожного своя історія”.

Натомість у інстаграмі, яким переважно користуються діти та молодь розгорілася дискусія: усі як один зазначають про відсутність скейт-парку, та про проект його створення, проте не набралась достатня кількість голосів.

“Виділіть окреме місце, де можна буде таким замайтися. Але все рівно – це не значить, що треба кататися по пам’ятнику”, – пише користувач danusia_vlskk.

“Наше місто нічого не робить для підтримання нашого спорту, у мене є питання, як тоді розвиватися? Спеціальних парків немає, хоча ми висували проект, дякую”, – запитує користувач bogdan.myroniuk.

Скейтпарк вже 20 років будують, – зазначає користувач ispolniaet.

“Омг, а як хлопці по 15-16 років, на велосипедах там їздили, то всі почали…. А як дитина на самокаті то паніка піднялася”, – пише користувач _molochko_77.

“Ви розумієте, що в нашому місті немає де кататись на велосипеді, на самокаті, на скейті, на роликах, і на данному типі транспорту. Якби в нас був скейтпарк, або заливна яма з бетону, то такого би не було. А так як ми не маємо змоги кататись в скейтпарку, то ми катаємось де тільки можна!!!”, – пише користувач roma__pryimak.

“Якби ухвалили проект над скейтпарком там би ніхто не катався!”, – пише користувач vechno__polina.

Користувач kachmarvasilina обурюється:

“То типу, якщо нема скейт-парку, то завтра можна буде на кладовищі по могилах проїхатись???”

“Як хлопці самі зробили фігури за свої гроші щоб кататись і потім їх хтось ходив ламав постійно – то за це нічого не було ніде написано”, – пише користувач roma_ave.

“Саме цікаве, що ніхто ніколи не сфоткає і не насварить батьків з малими дітьми, вот дітям можна пам’ятник ногами топтати, а іншим дітям на скейті/самокаті/бмксі скользити не можна, норм політика”, – пише користувач pyos_bar_bosss.

Користувач annbahina написала:

“Так побудуйте вже скейт-парк накінець. Як я зрозуміла, той скейт-парк вже 20 років будують, але нічого не відбулось.. Зараз дітям цікаві ті скейти, самокати і велосипеди (по собі знаю), але в нас немає місця, щоб розвивати ті “навички”. Звісно, я не підтримую катання на таких спорудах, але думаю, що ті скейт-парки бажано побудувати, щоб такого більш не траплялось і дітям було де розвиватись.. Це лише моя думка і я не хочу нікого образити”

Користувач vv_creative_studio зазначає:

“Варто розуміти одне: цей пам’ятний знак тут встановлено і шанувати загиблих у тій війні потрібно. Завжди! Не стоїть питання «а що місто зробило» – стоїть питання ШАНИ ДО ЗАГИБЛИХ НА ВІЙНІ ЛЮДЕЙ. Все.”
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні